Verslag kinderparlement (KP)                    Woensdag 8 maart 2017                 8.30 - 9.20 uur

Aanwezig:

1.      Reine Goossens

2.      Lander Van Pee

3.      Noah Tersago

4.      Ben Meers

5.      Flore Fierens

6.      Lisa Soete

Pedagogisch directeur: Juf Elsie Van Borm

Zorgcoördinator: Juf Marja Hendrickx

1. Welkom, Voorlezen uit ‘Iedereen was er’ van Toon Telegem n.a.v. Jeugdboekenmaand

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

2. Evaluatie

Ø     Speeltijdregels:

·        2 L Wat goed verloopt: de school netjes houden.

Wat nog niet goed loopt: eerlijk zijn, met stokken gooien, geen sorry

zeggen, stoppen als iemand stop zegt.

·        3 L Wij gebruiken van de Coole Kikker vooral: Zeg sorry. Praat het uit. Loop weg. Vertel ze om te stoppen.

·        6 L De kinderen proberen conflicten zelf op te lossen. Bij grote problemen komt de meester tussen en helpt hij ons. Bv. bij cyberpesten. Dat is dan ook gestopt.

TIPS:

J     In geval van lelijke woorden, slechte dingen om computer, phone… onmiddellijk melden bij een volwassene (ouders, leerkracht…)

J     In elke klas zal de leerkracht minstens 1 keer per trimester de speeltijdregels herhalen. De speeltijdregels zijn een vast punt op elk kinderparlement.

Ø     Carnaval

·        1 L De juffen hebben dat goed gevonden: eens verwisselen van klas.

·        4 L  Er waren wat te veel legermannen.

·        5 L Het was super: we hadden meer turnen en Jesse kon met onze act meedoen.

·        6 L Het was leuk. We hadden wel een fijn idee in onze bus: Hombeek Got Talent.

TIP: losse dingen zoals geweren, maskers… in de klas laten tijdens de speeltijden. Die

dingen gaan verloren, ze jagen schrik aan…

3. Komende activiteiten

Ø     Plantenbeurs: zondag 30 april 2017.

Mr. Dirk en helpers zijn met de voorbereiding bezig. De dag zelf zijn veel helpers nodig. We hopen dat het mooi weer zal zijn. Het zesde leerjaar zal ook een kraam hebben. De opbrengst is om aan Pennenzakkenrock te kunnen deelnemen.

Ø     Sportdag: donderdag 1 juni 2017

TIP: trefbal

Ø     Uitstuif: vrijdag 23 juni 2017

Het thema is NATUUR.

De kinderen brachten veel ideeën mee uit de klassen: leuk!

We noteerden ze, de werkgroep uitstuif van de ouderraad kiezen wat er bij kan.

bibberspel  -  trampoline  -  boogschieten  -  fietsen  -  pinata  -  circusoefeningen  -  zakspringen  -  zwembad  -  vuurwerk  -  snoepkraam  - suikerspinkraam  -  springkasteel  -  trefbal  -  volleybal  -  pop-corn  -  cola zero  -  frietjes  -  voetbaltornooitje op KWB  -  fietsen om energie op te wekken (vb. met mixer)  -  bellenblaas in het groot  -  touwenparcours  -  tekenwedstrijd  -  kamp bouwen  -  ballonnenclown  -  eendjes vissen  -  kub-spel  -  gezelschapspelen  -  petanque  -  worstelen in opblaaspak  -

Ballonnen oplaten doen we niet meer: verspilling van helium (natuurproduct nodig voor geneeskunde dat uitgeput raakt op aarde…)

Met taarten naar leerkrachten gooien zetten we ook niet op de lijst: verspilling van eten en ongepaste activiteit.

4. Agendapunten voor volgende vergadering

- ideeënbus bespreken

- speelweide: hoogste klassen hebben nu minder kans om op speelweide te spelen,

regels?