C:\Users\Gebruiker\Dropbox\!!!Dirk-Elsie\LOGO'S\nieuw logo kleur met naam school ernaast.jpgNIEUWSBRIEF   december 2018

VCOV:

VCOV is de organisatie die alle ouderraden van Vlaanderen ondersteunt.  Hun leuze is “waar ouders samen scholen”.

De laatste info vinden jullie hier:  https://mailchi.mp/vcov.be/nieuwsbrief-ouderlink-vcov-in-het-nieuw-debat-over-spijbelen-en-motivatie-iedereen-fluo?e=5a23d43344 (NB Op onze website kan je deze link gewoon aanklikken).  Misschien is deelname aan de ouderraad van onze school wel iets voor jou.  Je kan dan op een constructieve wijze meepraten over (bijna) alle schoolthematieken.  Een helpende hand is ook altijd welkom.  Spreek er eens over met je partner of je vrienden.

Concreet afspreken kan je via ouderraad@sintmaartenschool.be .

Mailadressen leerkrachten:

Een mail sturen naar de juf of meester is op onze school super eenvoudig.

Elke leerkracht is bereikbaar via: voornaam@sintmaartenschool.be .

Alleen bij Christel staat er ook de eerste letter van de familienaam vermeld omwille van “2 maal Christel”.

Schooltoelage:

Eén op 5 gezinnen heeft recht op een schooltoelage.  Vanaf schooljaar 2019-2020 moet deze toeslag niet meer aangevraagd worden.  Voor een kind dat al gekend is binnen het Groeipakket wordt het recht op een schooltoeslag automatisch onderzocht en toegekend.

Ouders die voldoen aan de voorwaarde zullen gecontacteerd worden door “Fons”, de uitbetaler van de Vlaamse overheid, om hun gegevens op te vragen.  Zo'n onderzoek gaat trager dan een aanvraag. Je kan dus voor je eerste kind ook zelf een aanvraag indienen vanaf 1 augustus van het betrokken schooljaar bij een uitbetaler naar keuze.  Deze vind je hier: https://www.vlaanderen.be/nl/gezin-welzijn-en-gezondheid/kinderen/contactgegevens-kinderbijslagfondsenuitbetalers-groeipakket .

Net zoals bij de huidige schooltoelage verliest een kind het recht op een schooltoeslag als het twee opeenvolgende schooljaren minstens 30 halve dagen onwettig afwezig is.

De schooltoeslag wordt éénmaal per jaar toegekend, aan het begin van het schooljaar(september of oktober). De toeslag bedraagt gemiddeld 103 euro per jaar voor een kleuter en gemiddeld 194 euro voor een kind uit het lager onderwijs.  Opgelet!!...voor het huidige schooljaar 2018-2019 moet de schooltoelage nog wel zelf aangevraagd worden.

Drie van onze leerlingen in de Mechelse kinderraad

Er zetelen vanaf november 3 leerlingen van onze school in de kinderraad van Mechelen.  Ze vergaderen in aanwezigheid van telkens minstens één schepen.  Proficiat: Maaike Vanderhaegen, Lorin Merckx en Jente Buelens!

Kersthappening: zaterdag 15 december van 16 tot 21 uur:

Er zullen standen zijn met kerstartikelen, ambachtelijke producten, creaties van kinderen en heel wat kerstdranken en kersthapjes.  Dit jaar is er veel animatie: de kerstman zelf natuurlijk, een dansoptreden, een optreden van de Simacon-band, twee kinderbingo’s en last but not least: twee optredens van ons speciaal opgericht kinder-kerstkoor onder leiding van Jan Bosselaers.  Breng vrienden en/of familie mee!

Woensdagnamiddag-opvang:

Deze opvang wordt begeleid door Willem en vangt aan vanaf 12.10u tot 17.00u. Je beslist zelf of je sporadisch of wekelijks wil gebruik maken van deze opvang. Tarieven kan je terugvinden in onze info-brochure.  Boterhammetjes en eventueel een vier-uurtje meebrengen, water en (choco-)melk zijn gratis.

Fluo-hesjes:

Tussen de herfst en de krokusvakantie dragen alle kinderen een fluo-hesje; zij die te voet gaan, maar ook zij die met de bus of met de auto worden gebracht.  Wij zijn blij dat er reeds zoveel kinderen hiermee in orde zijn.  Er zijn nog hesjes op school te koop zolang onze voorraad strekt aan € 2.  De kleinste maten zijn echter uitgeput.  Deze zijn natuurlijk nog te koop in de winkel.

Agenda:

Do. 6 dec: de Sint op school