C:\Users\Gebruiker\Dropbox\!!!Dirk-Elsie\LOGO'S\nieuw logo kleur met naam school ernaast.jpgNIEUWSBRIEF   november 2018

Beste ouders,

Enquête:

We bespraken de enquêtes die jullie als ouder hebben ingevuld met de leerkrachten.  Het overgrote deel van de scores was zeer positief.  Dank voor het vertrouwen in onze werking!  Toch hebben we enkele werkpunten weerhouden en besproken:

-         Graag meer aandacht voor computers”.  We hebben van de ouderraad 13 nieuwe laptops gekregen en in de kleuterschool is een tweede tablet in gebruik genomen.  Deze laptops worden kortelings plechtig overhandigd door de ouderraad.  Dank!  In de 3de kleuterklas hebben we dan weer een groot TV-scherm geplaatst waarop een laptop wordt aangesloten.  Op 28 november hebben we de conferentie voor onze leerkrachten in teken gezet van ICT.  Een spreker komt ons tonen waar we een heleboel interessante software kunnen vinden die zeer geschikt is voor de basisschool.

-         “Hulpouders inschakelen”.   Onze zorgcoördinator, meester Koen, heeft begin dit schooljaar opgevraagd wanneer elke ouder beschikbaar is voor de school.  We zullen deze lijst gebruiken bij het inschakelen van “hulpouders”.

-         “Aantrekkelijkheid voor schriftelijke info van de school”.  We doen ons best om brieven voor jullie zo overzichtelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.  Je kan vanaf nu ook de nieuwsbrieven terugvinden op www.facebook.com/sintmaartenschoolhombeek/

-         “Kan beter: Informatie over wat er op school gebeurt”.  We hebben dit als werkpunt gekozen.  Dit wordt op de komende personeelsvergaderingen verder uitgewerkt.  We houden jullie op de hoogte.

Rode-Neuzen-Dag: vrijdag 30 november:

Eén op vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen.  Ook op onze Sint-Maartenschool willen we dat iedereen zich goed in zijn vel voelt.  Door taken of klusjes te doen verdienen onze leerlingen centjes voor dit goede doel.  Alle kinderen hebben een rode neus gekregen.  Deze werd gesponsord door firma ROSCO.  De slotshow van deze actie gaat door op vrijdag 30 november in de sportzaal van 14.30 uur tot 15.20 uur.  Alle ouders die zich kunnen vrijmaken zijn van harte welkom.

Kersthappening: zaterdag 15 december van 16 tot 21 uur:

Er zullen verschillende standen zijn met kerstartikelen, ambachtelijke producten, creaties van kinderen en heel wat kerstdranken en kersthapjes.

Er zal dit jaar veel animatie zijn: de kerstman zelf natuurlijk, een dansoptreden, een optreden van de Simacon-band, twee kinderbingo’s en last but not least: twee optredens van ons speciaal opgericht kinder-kerstkoor onder leiding van Jan Bosselaers.  Breng vrienden of familie mee!

Woensdagnamiddag-opvang:

Deze opvang wordt begeleid door Willem en vangt aan vanaf 12.10u tot 17.00u. Je beslist zelf of je sporadisch of wekelijks wilt gebruik maken van deze opvang. Tarieven kan je terugvinden in onze info-brochure.  Boterhammetjes en eventueel een vier-uurtje meebrengen, water en (choco-)melk worden gratis aangeboden.

Fluo-hesjes:

Tussen de herfst en de krokusvakantie dragen alle kinderen een fluo-hesje; zij die te voet gaan, maar ook zij die met de bus of met de auto worden gebracht.  Wij zijn blij dat er reeds zoveel kinderen hiermee in orde zijn.  Er zijn nog hesjes op school te koop zolang onze voorraad strekt aan € 2 De kleinste maten zijn echter uitgeput.  Deze zijn natuurlijk nog te koop in de winkel.

Agenda:

Woe 28 nov: geen school (conferentie “ICT”)

Vrij. 30 nov: slotshow Rode-Neuzen-Dag van 14.30 uur tot 15.20 uur in de sportzaal

Zon. 2 dec: start advent

Do. 6 dec: de Sint op school